Voda - amoniak

Pridané: 17.2.2017 12:06:01 Počet zobrazení: 2083

17 Február 2017

Prvý odpadový produkt, ktorý je produkovaný z rýb, rastlinných zvyškov, zvyškov potravy a hniloby v rybníku, je amónium (NH4 +), ak hodnota pH je nižšia ako 7. Ak je pH vyššia ako 7, výsledkom je amoniak (NH3), čo je oveľa toxickejší ako amónium. Amoniak vedie k nevratnému poškodeniu žiabier, čo následne dusí ryby, zabíja viac rýb ako nedostatok kyslíka.

Voda - amoniak

toxický :           amoniak NH3
netoxický:        amónium NH4 +
pH <7              NH4 + amónium
pH> 7              NH3 amoniak

NH4 + + OH (z vody), NH3 + H2O (voda)

Baktérie rodu Nitrosomonas prevedú amónium alebo amoniak pomocou rozpusteného kyslíku na rybí jed dusitan (NO2):

NH4 + / NH3NO2-

V prípade, že baktérie nie sú dostatočne aktívne, napríklad, pri teplote vody nižšej ako 16 °C, alebo nie je dosť baktérií na filtračnom materiáli, napríklad pri nových filtroch, častom premývaní filtračného materiálu, alebo po ošetrení pomocou liečiv, môže to viesť k zvýšeným amóniových alebo amoniakových hodnôt.

Aby sa znížil obsah amoniaku (NH3), hodnota pH môže byť znížená jemne na krátku dobu pomocou chémie. Iba za použitia filtračného materiálu z fungujúceho jazierka, obsah amoniaku možno účinne znížiť v krátkej dobe, pretože tieto požadované baktérie budú dodané do systému.

1Obsah amoniaku možno účinne znížiť použitím filtračného materiálu v ktorý je dokonale obalený filtračnými baktériami. Okrem toho možno zakúpiť v špecializovanom obchode špeciálne baktérie riešenie pre amónium alebo amoniak.

Baktérie môžete zakúpiť TU.

Výmena vody pomáha len na krátky čas, pretože výrazne znižuje počet baktérií vo vode.

Zvýšenie teploty vody min. 16 ° C urýchľuje množenie baktérií.

Čiastočne a na istú dobu dopomôže i zeolit.

Zeolit je bezfarebný prírodný kameň (vulkanického pôvodu) zo zlúčeniny alkalických kovov alebo kovov alkalických zemín s hliníka a kremičitanov. Zeolity pôsobia ako iónomenič. Pri použití zeolitu v jazierku veľké množstvo škodlivých látok absorbuje. Avšak má krátke trvanie, max. 2 týždne preto sa používa len pokým sa nezabehnú filtračné baktérie alebo pri nízkych teplotách kedy baktérie nefungujú.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.

Prihlásenie

Tieto internetové stránky používajú súbory cookies. Bližšie informácie o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke s informáciami o ochrane osobných údajov